Αξιοθέατα

  Ενετικό φρούριο-Κούλες

  Ο "Κούλες" χτίστηκε στην είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου από τους Ενετούς, για να το προστατεύει. Είναι γνωστό επίσης και ως Καστέλλο ντελ Μόλο (Castello del Molo), Ρόκκα α Μάρε (Rocca a Mare), Κάστρο της θάλασσας (Castello a Mare), Κάστρο της Κάντια ή πρώην Χάνδακα (Castel di Candia).
  Ο "Κούλες" επισκευάζεται συχνά, λόγω της φθοράς από τα κύματα που τον χτυπούν. Τα Οθωμανικά χρόνια ήταν φυλακή ενώ χτίστηκε εκεί και Φάρος.
  Σήμερα ο Κούλες είναι επισκέψιμος, ενώ χρησιμοποιείται και για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

  Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Περιέχει εκθέματά με αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Κυρίαρχη θέση στις συλλογές του ωστόσο, κατέχουν τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης, την οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει σε όλη της την εξέλιξη.

  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

  Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης ιδρύθηκε το 1980 και βρίσκεται στο κτίριο της παλιάς Ηλεκτρικής στην παραλιακή.
  Το Μουσείο, περιέχει στους εκθεσιακούς του χώρους Ζωολογικό, Βοτανικό, Παλαιοντολογικό – Γεωλογικό και Ορυκτολογικό Τμήμα.
  Στην Έκθεση του Μουσείου μπορεί κανείς να δει κανείς αναπαραστάσεις ταριχευμένων ζώων στο αληθινό τους περιβάλλον, το Δεινοθήριο (ένα γιγάντιο ζώο που έζησε στην Κρήτη κι έχει ανακατασκευαστεί από τους επιστήμονες), το Ζωντανό Μουσείο (έκθεση ζωντανών ερπετών και αμφιβίων), τη Σεισμική Τράπεζα, τον Ερευνότοπο (μικρογραφία οικοσυστημάτων της Μεσογείου για παιδιά), έκθεση απολιθωμάτων ζώων που έχουν εξαφανιστεί αλλά και περιοδικές εκθέσεις (όπως εκθέσεις δεινοσαύρων).

  Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μηνά

  Ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά είναι Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο και είναι η έδρα του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης.
  Ξεκίνησε να χτίζεται στις 25 Μαρτίου 1862 από τον Μητροπολίτη Κρήτης Διονύσιο τον εξ Αδριανουπόλεως Θράκης. Η κατασκευή του διακόπηκε κατά την Κρητική Επανάσταση του 1866 και τελικά ολοκληρώθηκε στις αρχές του 1895. Τα εγκαίνια του ναού έγιναν στις 16 Απριλίου 1895 από το Μητροπολίτη Κρήτης Τιμόθεο Α΄ [3].
  Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μηνά, πολιούχο της πόλης του Ηρακλείου.

  Κρήνη Μοροζίνι - Λιοντάρια

  Απέναντι από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο κέντρο του Ηρακλείου, θα δει κανείς τα ''Λιοντάρια''. Η Κρήνη Μοροζίνι θεωρείται ένα τα πιο όμορφα ενετικά μνημεία και κατασκευάστηκε προκειμένου να παρέχει νερό στην πόλη. Το νερό ερχόταν από το βουνό του Γιούχτα στις Αρχάνες με ένα υδραγωγείο 15 χιλιομέτρων που έφτανε στο Ηράκλειο.
  Τα "Λιοντάρια" είναι το πιο γνωστό σημείο του Ηρακλείου, ενώ οι Ηρακλειώτες δίνουν πολύ συχνά ραντεβού εκεί.


  ΔΙΕΘΝΕΙΣ
  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  ΧΟΡΗΓΟΙ

   

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

  ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

  ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Ακολουθήστε μας

  Επικοινωνία

  MEDIA

  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


  e-genius.gr ...intelligent web software