Χαιρετισμοί

Δρ Χασάν Μουσταφά
Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ

Φίλες και φίλοι του χάντμπολ,
Εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ, με μεγάλη χαρά καλωσορίζω την οικογένεια και τους φιλάθλους του Beach Handball από όλο τον κόσμο στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών και Ανδρων της IHF και στο 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων (Κ18).
Θα ήθελα να ξεκινήσω μεταφέροντας τις πιο ειλικρινείς μου ευχαριστίες στην Οργανωτική Επιτροπή, στον Δήμαρχο της πόλης φιλοξενίας, στους εθελοντές, στους φιλάθλους και στους χορηγούς. Αυτά τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball δεν θα ήταν δυνατά χωρίς τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και το πάθος σας.
Με την τελευταία διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball να πρέπει να ακυρωθεί λόγω της πανδημίας COVID-19, όλοι ανυπομονούμε να δούμε ξανά παγκόσμια δράση χάντμπολ στην άμμο – και αφότου η γυναικεία ομάδα τους κέρδισε το χρυσό το 2018, στην τελευταία διοργάνωση, με χαρά παρακολουθώ την Ελλάδα να διοργανώνει την εμβληματική αυτή εκδήλωση.
Αφού εξασφάλισε το πρώτο της μετάλλιο τόσο στους αγώνες ανδρών όσο και γυναικών, η Ελλάδα θα έχει υψηλό κίνητρο να δείξει στον κόσμο όχι μόνο τις αθλητικές της ικανότητες, αλλά και τις οργανωτικές της και είμαι σίγουρος ότι θα οργανώσει μια αξέχαστη εκδήλωση με τη συμμετοχή των καλύτερων ομάδων beach handball του κόσμου στο Ηράκλειο.
Αυτό θα είναι επίσης το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Εφήβων και Νεανίδων της IHF από το 2017, όταν η Ισπανία κέρδισε την εναρκτήρια διοργάνωση ανδρών, ενώ η Ουγγαρία κέρδισε την Ολλανδία στον τελικό της γυναικείας διοργάνωσης – όλα αυτά θα τα δούμε και φέτος, καθώς οι διοργανώσεις υπόσχονται συναρπαστικούς αγώνες και εμπνευσμένες στιγμές beach handball.
Ανυπομονούμε για ένα υπέροχο πρωτάθλημα στο πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι και του καθαρού αθλητισμού. Ευχόμαστε σε όλους τους παίκτες, τις ομάδες και τους προπονητές καλή τύχη. Ας κερδίσει η καλύτερη ομάδα.

Λευτέρης Αυγενάκης
Υφυπουργός Αθλητισμού

Καλωσορίζω τους αθλητές και τις αθλήτριες στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πόλη μας που γίνεται σημείο αναφοράς για το θεαματικό άθλημα του Beach Handball με δύο διοργανώσεις, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Ανδρών – Γυναικών και Εφήβων – Νεανίδων που θα διεξαχθούν 14-26 Ιουνίου. Πρόκειται για ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, που για πρώτη φορά φιλοξενεί δύο τόσο υψηλού επιπέδου παράκτιες διοργανώσεις.
Η εξωστρέφεια αποτελεί στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησής μας. Κίνητρό μας είναι η Ελλάδα να επιστρέψει ξανά στη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ως κοιτίδα Πολιτισμού και Αθλητισμού, δύο έννοιες άρρηκτα αλληλένδετες με κοινές αναφορές και αξίες.
Είναι εξόχως σημαντικό ότι το Beach Handball επανεκκινεί από την Ελλάδα και το Ηράκλειο, δύο χρόνια μετά την πανδημία και τις επιπτώσεις που όλοι γνωρίζουμε πως είχε στον αθλητισμό.
Στην Ελλάδα επέλεξε να κάνει τη δυναμική επιστροφή του και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Handball το 2023, διοργανώσεις που αποτελούν τρανή απόδειξη της ραγδαίας ανάπτυξης του αθλήματος στη χώρα, τόσο στη σάλα, όσο και στην παραλία.
Οι νεόδμητες αθλητικές εγκαταστάσεις των τεσσάρων γηπέδων στην παραλία του Καρτερού, οι μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες στην Ελλάδα για τα αθλήματα παραλίας, αναμένεται να παρέχουν την καλύτερη δυνατή αγωνιστική φιλοξενία και να συμβάλουν στην αρτιότητα και στη βέλτιστη προβολή των διοργανώσεων.
Εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία επιπλέον εγκαταστάσεων, ενόψει και των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Ηράκλειο 2023», όπου το Βeach Ηandball θα είναι και πάλι ένα από τα βασικά αθλήματα στο πλούσιο πρόγραμμα της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.
Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η συμμετοχή περισσότερων από 1.200 αθλητών, αθλητριών, προπονητών, στελεχών από 64 χώρες, αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για την προώθηση του αθλήματος του Beach Handball στην ελληνική κοινωνία και την παρακίνηση ολοένα και περισσότερων νέων ανθρώπων να ασχοληθούν συστηματικά με το θεαματικό αυτό άθλημα.
Πεποίθηση και πολιτική μας είναι ότι οι παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεις αποτελούν τον μοχλό για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ο οποίος αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην ενίσχυση της ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας θα απολαύσετε τη φημισμένη κρητική φιλοξενία στα όμορφα μέρη του Ηρακλείου και οι διοργανώσεις θα προσφέρουν στο κοινό ένα συναρπαστικό θέαμα.
Καλώς ήρθατε στην Κρήτη, στο Ηράκλειο και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

Κωνσταντίνος Γκαντής
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος

Φίλες και φίλοι,
Με μεγάλη χαρά, η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, ανέλαβε τη διοργάνωση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball του 2022 και επέλεξε το Ηράκλειο για να φιλοξενήσει τις καλύτερες αθλήτριες και τους καλύτερους αθλητές του πλανήτη.
Με την αμέριστη στήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, γίνεται πραγματικότητα η μεγαλύτερη διοργάνωση στην ιστορία του αθλήματος.
Σε μία χρονική περίοδο που η οικουμένη δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως, ο αθλητισμός διαθέτει πάντα τις σωστές απαντήσεις, μέσα από τις αξίες του.
Το Beach Handball μεγαλώνει, εντυπωσιάζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και αποκτά φανατικούς θεατές και υποστηρικτές. Χαιρόμαστε που αποτελούμε κομμάτι αυτής της αλματώδους ανάπτυξης.
Σας καλωσορίζουμε στην φιλόξενη κρητική γη με τη μεγάλη ιστορία και τις ισχυρές παραδόσεις, για να απολαύσουμε όλοι μαζί αγώνες υψηλού επιπέδου, κάτω από τον ήλιο, πάνω στην άμμο και δίπλα στη θάλασσα της Μεσογείου.

Κωνσταντίνος Βιολιτζής
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Καλώς ήλθατε στο Ηράκλειο,
Στο σταυροδρόμι της ιστορίας και των πολιτισμών, σε μία ολοκαίνουρια εντυπωσιακή αθλητική εγκατάσταση, προετοιμαστήκαμε για να φιλοξενήσουμε μία ξεχωριστή αθλητική γιορτή.
Σκοπός της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να παρέχει στις αθλήτριες, στους αθλητές και σε όσους θα βρίσκονται δίπλα τους, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε να απολαύσουμε συναρπαστικούς και αξέχαστους αγώνες.
Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών, Γυναικών και Νέων συνθέτουν μία τεράστια διοργάνωση σε όγκο και παράλληλα καταδεικνύουν την πρόοδο του Beach Handball, χάρη στις προσπάθειες της Διεθνούς Ομοσπονδίας.
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και σας υποσχόμαστε μια εμπειρία ζωής στο Ηράκλειο.

Στέλιος Αγγελούδης
Α’ Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
Τακτικός εκπρόσωπος της ΟΧΕ στην ΕΟΕ

Αθλήτριες και αθλητές του κόσμου, αγαπητά μέλη της αθλητικής οικογένειας
Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Beach Handball συγκεντρώνουν στη φιλόξενη Κρήτη αθλητές και αθλήτριες απ' όλο τον πλανήτη, σε μία περίοδο που η παγκόσμια αθλητική κοινότητα επιζητά την επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς.
Τα ιδεώδη του αθλητισμού αποτελούν μία σταθερή και διαχρονική απάντηση στα ερωτήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα αποδειχθεί και σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, μέσα από το Ευ Αγωνίζεσθαι, τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των Εθνικών ομάδων και το Φίλαθλο Πνεύμα.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρακολουθεί προσεκτικά την αλματώδη άνοδο που παρουσιάζει το Beach Handball τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι σε λίγα χρόνια το άθλημα θα κερδίσει τη θέση που του αξίζει στο πρόγραμμα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Περιμένουμε με ανυπομονησία υπέροχους αγώνες, που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την ομορφιά του αθλήματος.
Καλή επιτυχία σε όλες και όλους.

Σταύρος Αρναουτάκης
Περιφερειάρχης Κρήτης

H Κρήτη είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους αθλητές, τους διοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα BeachHandball 2022. Πρόκειται για σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στο νησί μας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε όλους τους αθλητικούς φορείς που συμμετέχουν στην προετοιμασία των αγώνων και ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος. Η επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία προβολής της Κρήτης στο εξωτερικό, καθώς από κοινού στέλνουμε το μήνυμα, ότι η Κρήτη καθιερώνεται ως αθλητικός προορισμός σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Στις ομάδες των αθλητών, των Ανδρών, των Γυναικών, των Εφήβων και των Νεανίδων, στους προπονητές, τους συνοδούς και όλους τους φίλους του Handball που θα καταφθάσουν στο νησί, ευχόμαστε μια καλή και ευχάριστη διαμονή.
Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα BeachHandball 2022, με τη συμμετοχή αθλητών από 64 χώρες και τις 5 ηπείρους, αναμένεται να συγκεντρώσουν τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού και να αναδείξουν τόσο την αξία και τη μοναδικότητα του συγκεκριμένου αθλήματος, όσο και τη δυνατότητα της Κρήτης να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
Καλή επιτυχία σε όλους.

Βασίλης Λαμπρινός
Δήμαρχος Ηρακλείου

Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Εφήβων – Nεανίδων και Ανδρών – Γυναικών, αποτελούν μια ακόμα πολύ σημαντική διοργάνωση που έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στο Ηράκλειο.
Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, οι αγώνες θα διεξαχθούν σε εγκαταστάσεις δίπλα στη θάλασσα, οι οποίες δημιουργήθηκαν πρόσφατα και θα χρησιμοποιηθούν και το καλοκαίρι του 2023 στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που επίσης θα διεξαχθούν στην πόλη μας, καθώς και στους όμορους Δήμους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.
Το Ηράκλειο εξελίσσεται πλέον σε κορυφαίο αθλητικό κέντρο της Μεσογείου. Στον Δήμο Ηρακλείου, πάντα σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης και όλους τους αρμόδιους φορείς, θα συνεχίσουμε προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, διότι θεωρούμε ότι τα οφέλη για την τοπική κοινωνία είναι πολλά και αδιαμφισβήτητα.
Θέλω να ευχαριστήσω την Παγκόσμια Ομοσπονδία και την Ομοσπονδία Χάντμπολ Ελλάδος για την επιλογή της πόλης μας ως έδρας αυτών των δυο σπουδαίων διοργανώσεων καθώς και όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται για την άρτια διεξαγωγή τους.
Καλωσορίζω στο Ηράκλειο τους αθλητές και τις αθλήτριες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους αγώνες και τους εύχομαι καλή επιτυχία.
Και καλώ τους Ηρακλειώτες να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου: την παρακολούθηση αθλητισμού υψηλού επιπέδου, με μια βουτιά στη θάλασσα.


ΔΙΕΘΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

MEDIA

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


e-genius.gr ...intelligent web software