Παγκόσμιο Γυναικών: Η παρουσίαση του Α’ ομίλου

Ο όμιλος: Ελλάδα, Ταϊλάνδη, Μεξικό, Πορτογαλία

Who is Who
Στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης δεσπόζει η Εθνική γυναικών, στη δεύτερη συμμετοχή της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 στο Καζάν (στην πρώτη της συμμετοχή) και πρωταθλήτρια Μεσογείου του 2019 παίζει εντός έδρας και μοιραία θα τραβήξει επάνω της τα βλέμματα αποτελώντας πόλο έλξης στης εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center.

To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τη Μαρία Καραντώνη και τη Σοφία Δημητρίου στο τιμόνι, έχει αθλήτριες που συμμετείχαν το 2018 στην εποποιία του Καζάν (Μ. Κεπεσίδου, Μούρνου, Κερλίδη, Ν. Κεπεσίδου, Ποιμενίδου, Δημητρίου, Καλοϊδή) αλλά και νέες αθλήτριες που δημιουργούν ένα ανταγωνιστικό ρόστερ. Σημαντική απουσία είναι αυτή της Έλσας Μάστακα, λόγω τραυματισμού, ενώ παρούσα θα είναι η Μάρθα Λογδανίδου. Η τελευταία επίσημη διοργάνωση που πήρε μέρος η Εθνική γυναικών ήταν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021, όπου κατετάγη 9η.  

Η Πορτογαλία πήρε το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατακτώντας την πέμπτη θέση στο Euro του 2021 στη Βάρνα. Μάλιστα, εκεί είχε νικήσει στους αγώνες του ομίλου την ελληνική ομάδα με 2-0 σετ. Για την Πορτογαλία αυτή θα είναι η πρώτη της συμμετοχή σε παγκόσμιο γυναικών.
Η Ταϊλάνδη προκρίθηκε μέσα από το πανασιατικό πρωτάθλημα του Απριλίου ως 2η, πίσω από το Βιετνάμ και πάνω από την Ινδία. Μετράει τέσσερις συνεχόμενες συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα, με καλύτερη θέση την 9η , το 2014 και το 2016.
Η ομάδα του Μεξικού  έρχεται στο Ηράκλειο ως πρωταθλήτρια των αγώνων Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής, που έγιναν στο Ακαπούλκο πριν λίγους μήνες. Εκεί είχε κατακτήσει την πρώτη θέση με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Για το Μεξικό αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά το 2018 στο Καζάν.

Το πρόγραμμα του ομίλου
21 Ιουνίου
11:30 Ελλάδα – Μεξικό
11:30 Πορτογαλία – Ταϊλάνδη
16:40 Μεξικό – Πορτογαλία
21:50 Ταϊλάνδη – Ελλάδα

22 Ιουνίου
19:10 Ελλάδα – Πορτογαλία
19:10 Μεξικό – Ταϊλάνδη


ΔΙΕΘΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

MEDIA

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


e-genius.gr ...intelligent web software