Η συνέντευξη Τύπου για τα Παγκόσμια πρωταθλήματα Ανδρών - Γυναικών

Με την παρουσίαση της διοργάνωσης άνοιξε η αυλαία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Ανδρών - Γυναικών του Beach Handball, που θα διεξαχθούν από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center. 

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας της IHF για το Beach Handball, Τζιανπέρο Μάσι, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Ηράκλειο 2022" Κώστας Βιολιτζής, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, Κώστας Βαρδαβάς.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Γκαντής (πρόεδρος ΟΧΕ):
«Χαίρομαι που έχουμε πλήθος δημοσιογράφων και μεγάλο ενδιαφέρον από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη διοργάνωσή μας. Χαίρομαι που είμαι στην Κρήτη και είναι τιμή μεγάλη για μένα που κάθισα δίπλα σε αθλήτριες που έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο. Είναι ελάχιστοι οι αθλητές-αθλήτριες στη χώρα μας σε όλα τα αθλήματα που έχουν την τιμή να έχουν κατακτήσει αυτή την θέση,  χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο.

Θέλω σημειώσω δύο τρία πράγματα προκειμένου να περάσουμε και στην ουσία, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Είμαστε στη μέση των δύο παγκοσμίων πρωταθλημάτων και έτσι έχει μεγάλη αξία να καταλάβουμε πώς φτάσαμε μέχρι εδώ.

Πρέπει να γνωρίζετε όλοι ότι η κυρία Σκάρα συμμετείχε ως αθλήτρια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να ξέρετε ότι ο κος Βιολιτζής που είναι δίπλα μου, ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής μπιτς χάντμπολ όταν πήραμε το χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο, πρέπει να ξέρετε ότι ο κος Τραϊκόγλου ήταν ο τεχνικός διευθυντής κατά διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο χάντμπολ. Αναφέρω ιδιότητες ανθρώπων οι οποίοι έχουν μία τεράστια τεχνογνωσία στο άθλημα και όλοι πρόστρεξαν στη διοργάνωση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων που διενεργούνται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο, προκειμένου να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους. Ο υποφαινόμενος ήμουν μάνατζερ Εθνικών Ομάδων κατά τη διάρκεια και των Ολυμπιακών και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2005. Επίσης έχω συμμετάσχει ως διοικητικός παράγοντας σε πάνω από τέσσερις Μεσογειακούς Αγώνες σάλας και δύο παράκτιους.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή του νήματος. Ποια είναι η διαφορά, λοιπόν, της παρουσίας της Εθνικής Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν το 2018 και πώς φτάσαμε μέχρι τώρα. Ξεκινήσαμε τότε λοιπόν με τις πενιχρές οικονομικές μας δυνάμεις, με ελάχιστους χορηγούς οι οποίοι αγαπούν το χάντμπολ και παίξαμε χωρίς προετοιμασία, χωρίς να υπάρχει σοβαρό προπονητήριο προδιαγραφών Παγκόσμιας ή Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στη χώρα μας και κατακτήσαμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Προέκυψε αργότερα η διακοπή με την πανδημία. Είχαμε στο ενδιάμεσο τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες στην Πάτρα, όπου εκεί πήραμε δύο χρυσά μετάλλια. Θυμάται ο Υπουργός, έκανε και τις απονομές και το χαρήκαμε μαζί.


Τι έμεινε λοιπόν μετά τους παράκτιους της Πάτρας και τα δύο χρυσά μετάλλια του χάντμπολ; Αν πάτε τώρα στην Πάτρα στο χώρο που έγιναν οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν θα δείτε τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα. Τι κάνει η εγκατάσταση που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός πολλά εκατομμύρια ευρώ στο Φάληρο για το μπιτς βόλεϊ, η οποία θα έπρεπε να μπορεί να φιλοξενήσει και τα άλλα αθλήματα παραλίας; Ρημάζει .Μπορεί να μπει οποιοσδήποτε να κλέψει και να φύγει. Χτίστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και ουδείς πάτησε το πόδι του να αλλάξει έστω μία πάσα ή να παιχτεί ένας αγώνας σε αυτή την εγκατάσταση.

Η διαφορά μας με το τώρα είναι πως τώρα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο προϊόν στη σωστή βάση. Άρα λοιπόν, με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία του Καρτερού, δόθηκε μία λύση βασισμένη σε στρατηγική.

Από την πλευρά της ομοσπονδίας η στρατηγική μας για τα αθλήματα της παραλίας πάει πολύ πιο πίσω. Προσπαθούμε με τις πενιχρές μας δυνάμεις να τα ενισχύσουμε. Όμως εδώ τι είναι το προσθετικό; Είναι η στρατηγική του Υφυπουργείου Αθλητισμού και έκανε πράξη ο Υπουργός. Δημιούργησε μία καινούργια εγκατάσταση προδιαγραφών για όλα τα αθλήματα παραλίας. Εξαιτίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος; Εξαιτίας της ανάληψης από το Ηράκλειο της διοργάνωσης για τους παράκτιους το 2023; Ας το πούμε κι έτσι.

Τίποτα από όλα αυτά, όμως, και να μην είχαν προγραμματιστεί, αυτού του είδους η εγκατάσταση είναι μοναδική στη χώρα. Είναι μία εγκατάσταση μαζί με άλλες πέντε με έξι που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και παίρνουν κυκλικά όλο τον χρόνο για όλα τα αθλήματα  παραλίας διεθνείς διοργανώσεις σε μόνιμη βάση στον κόσμο. Προστίθεται λοιπόν, άλλη μια χώρα σε αυτόν τον σχεδιασμό χωρών που έχουν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις. Γιατί το κάναμε αυτό ως άθλημα; Πιστεύουμε ότι ο χρόνος του καλοκαιριού είναι ωφέλιμος χρόνος αθλητικός. Και δεν είναι όπως παλιά, που λέγαμε ότι είναι διακοπές.Όχι δεν είναι διακοπές. Εάν δείτε και στη σάλα, τα Παγκόσμια ήΕυρωπαϊκά πρωταθλήματα Νέων, Εφήβων, Παίδων γίνονται το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει κενό μέσα στην κανονική σεζόν για να γίνουν τέτοια παιχνίδια. Και στο δικό μας άθλημα το ίδιο γίνεται. Άρα, λοιπόν, να κάνεις μια εγκατάσταση για να μπορούν όλα αθλήματα παραλίας να παίξουν σε επίπεδο διεθνών διοργανώσεων, είναι σαν να καλείς τον κόσμο και να του δίνεις ένα νέο προϊόν. Με περισσότερους μήνες μερικές φορές από ότι το χειμώνα. Εάν αυτό λοιπόν το δέσεις με την τοπική κοινωνία, η οποία οφείλει να το εκμεταλλευτεί, και η Περιφέρεια και ο Δήμος το δέσει και με το άνοιγμα στον τουρισμό και τις τοπικές επιχειρήσεις, δημιουργείς κάτι πρωτοφανές για τη χώρα μας.

Είχα πει και στην κλήρωση ότι αυτό το παράδειγμα του Ηρακλείου - με τα ίδια χαρακτηριστικά  - οφείλουν να το ακολουθήσουν και άλλες πόλεις της χώρας. Πρέπει, κατά τη γνώμη μου - και αυτό είναι μια προσπάθεια που κάνουμε πολλά χρόνια αλλά δεν τα έχουμε, καταφέρει γιατί κακά τα ψέματα μία ομοσπονδία χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας ελάχιστα πράγματα μπορεί να καταφέρει σε αυτό το επίπεδο - κάθε παραλία να έχει τον δικό της οργανωμένο αθλητικό χώρο. Ο οποίος πρέπει να είναι τέτοιων  προδιαγραφών έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν και Ευρωπαϊκέςκαι Παγκόσμιες διοργανώσεις, αλλά και ο απλός πολίτης να αθληθεί, με οργανωμένο πρόγραμμα και όλες τις προδιαγραφές.

Θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες, όλους τους φιλάθλους όλους τους αθλητές όλων των αγωνισμάτων να έρθουν στο γήπεδο, να στηρίξουν της Εθνική μας Ομάδα Ανδρών και Γυναικών. Να έρθουν στο γήπεδο και να δουν συναρπαστικά παιχνίδια μπιτς χάντμπολ από όλες τις χώρες. Θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες όλους να έρθουν και να στηρίξουν αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια που γίνεται αυτές τις μέρες στην πόλη του Ηρακλείου και στη χώρα μας, και θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα για τις εθνικές μας ομάδες».

Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού):
 «Σας καλωσορίζω όλους στο Ηράκλειο. Τις προηγούμενες μέρες βρεθήκαμε δίπλα στις ομάδες και ζήσαμε από κοντά μοναδικές στιγμές στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων, που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία χθες (19/6).  

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Παγκόσμια, αλλά και την Ελληνική, Ομοσπονδία χάντμπολ. Πριν 1,5 μήνα οι εγκαταστάσεις δεν ήταν έτοιμες και ο κ. Μάσι είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις, αν θα τα καταφέρναμε.Όμως δεν υπολόγιζε ότι η Ελλάδα άλλαξε. Η χώρα μας κινείται με συνέπεια, πειθαρχία και με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, δουλεύουμε όλοι σκληρά και πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Η απάντηση στις επιφυλάξεις του κ. Μάσι ήρθε με έργα και πράξεις μερικές μέρες πριν.

Κάναμε ένα μικρό θαύμα και δεν έκρυψε και ο ίδιος ο κ. Μάσι την έκπληξή του στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων στον Καρτερό, πριν ακριβώς μία βδομάδα (13/6).

Παρέα με πολλούς φίλους γνωρίσαμε το Beach handball και στην πράξη. Αγωνιστήκαμε και μείς και το αγαπήσαμε. Τις προηγούμενες μέρες ζήσαμε μία μοναδική εμπειρία. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στα Παγκόσμια πρωταθλήματα και να μάθουν το άθλημα. Και μετά να μπουν και οι ίδιοι να αγωνιστούν στην άμμο.

Στον Καρτερό δημιουργήσαμε ένα φιλόξενο περιβάλλον, που έγινε για τους Ελληνες και όλη την αθλητική οικογένεια. Για όλους μας. Θέλω να κάνω και κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις σήμερα: Το Κarteros Sport Beach Center αναλαμβάνει, υιοθετεί θα έλεγα τις Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεί και χαντμπολ. Εδώ είναι πλέον το «σπίτι» τους. Θα σας στηρίξουμε σε κάθε σας προσπάθεια. Θέλουμε να εγκαινιαστεί αυτή η κοινή μας προσπάθεια και με ένα παγκόσμιο μετάλλιο τις επόμενες μέρες στο Ηράκλειο.

Ευχαριστώ την τοπική Αυτοδιοίκηση, το Ε.Α.Κ.Η και φυσικά τον ιδιωτικό τομέα. Η ξεκάθαρη θέση της Κυβέρνησης μας είναι να έχουμε μία αρμονική συνεργασία σε μεγάλα αθλητικά events. Αναδεικνύουμε έμπρακτα τον ρόλο και την σημαντικότητα του ιδιωτικού τομέα.  Ο κ. Γκαντής στην ομιλία του προηγουμένως περιέγραψε την πολιτική που εφαρμόζουμε για τα αθλήματα παραλίας, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα.

Θέλουμε να ενισχύσουμε τον αθλητικό Τουρισμό. Θέλουμε εξωστρέφεια σε όλα τα αθλητικά γεγονότα και κινούμαστε με στρατηγική.

Δεν στήσαμε μία διοργάνωση, πολλών εκατομμυρίων. Έχει γίνει ένα μόνο μέρος των εργασιών, που θα γίνουν στην περιοχή και περιλαμβάνουν την κατασκευή και άλλων αθλητικών  εγκαταστάσεων εκεί. Στον Καρτερό θα υπάρξει το μεγαλύτερο αθλητικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ίσως και στην  Ευρώπη. Το Ηράκλειο θα είναι ένας προορισμός για οποιοδήποτε άθλημα παραλίας. Η Κρήτη θα είναι ένας τόπος συνάντησης όλων των αθλημάτων παραλίας.

Επίσης, έχουμε ήδη βάλει μπρος στο να λύσουμε το μυστήριο με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Φάληρο, έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες την προσπάθεια, γνωρίζετε ότι δεν ανήκουν στο Υπουργείο αθλητισμού, όμως εργαζόμαστε στενά και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σημαντικά πράγματα για τις χρυσές αυτές εγκαταστάσεις, που δεν χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια.

Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν άψογα από ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά εκεί και δουλεύουν με μεράκι και βοηθάνε όσους τις επισκέπτονται καθημερινά.

Από σήμερα (20/6) οι εγκαταστάσεις στον Καρτερό συνδέονται με την πόλη του Ηρακλείου, μέσω δρομολογίων από τα αστικά ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Θέλουμε να αναπτύξουμε την κουλτούρα των αθλημάτων παραλίας, Σε μερικές μέρες έχουμε στο Ηράκλειο σημαντικά διεθνή και Πανελλήνια Τουρνουά beach volley, ποδοβόλεϊ, beach soccer, ενώ έχουμε προγραμματίσει να γίνουν στις εγκαταστάσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Επίσης, με απόφαση του Ε.Α.Κ.Η, μετά από πρότασή μου, τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας θα μπορούν δωρεάν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις. Μπορούν να διοργανώσουν καμπ, φυσικά με σεβασμό στις εγκαταστάσεις και σε όσα έχουν γίνει εκεί. Έτσι θα μπορεί να απολαύσει τις εγκαταστάσεις το σύνολο της αθλητικής οικογένειας δωρεάν. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε στην χώρα μας μία κουλτούρα αθλημάτων παραλίας.

Του χρόνου θα είμαστε πιο έτοιμοι για τους «3ους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες» στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με τον Δήμο αλλά και με τους Δήμους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου και φυσικά με την Περιφέρεια Κρήτης.  

Καλούμε όλους τους φίλους να δώσουν το παρών στους αγώνες από αύριο (21/6) και να απολαύσουν ένα μοναδικό άθλημα, που το λέω ειλικρινά ότι όποιος το δει από κοντά θα το απολαύσει και θα κολλήσει. Θα δούμε ξανά εικόνες μοναδικές, θέαμα, πάθος, μία ωραία ατμόσφαιρα. Αθλητές που σέβονται και αγαπούν το άθλημα, που ακόμα και αν χάσουν θα είναι και πάλι όλοι μαζί αγκαλιά με τους «αντιπάλους» τους. Εικόνες που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες και σχολιάστηκαν από όλους θετικά.

Ευχαριστώ τον κ. Μάσι για την συνεργασία μας, είμαι σίγουρος ότι έχει αλλάξει την αρχική του γνώμη για την αποτελεσματικότητά μας. Περιμένουμε και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Μουσταφά Χασάν, που έρχεται αύριο (21/6) στο Ηράκλειο για να δει από κοντά τους αγώνες.

Με πείσμα και μεθοδικότητα δουλέψαμε σκληρά και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Γκαντή. Η Εθνική θα αποκτήσει την έδρα, που «έψαχνε» 44 χρόνια. Η Ελληνική Πολιτεία μπορεί να άργησε, αλλά απάντησε θετικά στο δίκαιο αίτημα της Ο.Χ.Ε.

Ευχαριστώ και τους κ.κ. Βιολιτζή, Τραϊκόγλου και Χατζηδημητρίου, αλλά και όλα τα Μέσα της Κρήτης, που πρόβαλλαν και προβάλλουν την όλη προσπάθεια μας.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτσούλη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό και τον Αντιδήμαρχο κ. Βαρδαβά για την άψογη συνεργασία που έχουμε διαχρονικά.

Ευχαριστώ και το ΕΚΑΒ, τα Νοσοκομεία της Κρήτης. Το άθλημα είναι θεαματικό και δεν λείπουν οι τραυματισμοί, αλλά όλοι μας είμαστε σε ετοιμότητα.

Προσωπικά βρίσκομαι κάθε μέρα στους αγώνες γιατί το άθλημα με έχει κερδίσει και είμαι φανατικός φίλος του. Ταιριάζει στον Έλληνα. Υπάρχει μία άριστη συνεργασία με την ΟΧΕ και έχουμε μία τέλεια χημεία. Το άθλημα μπορεί να πάει ψηλά.

Θεωρώ ότι το beach handball πρέπει να γίνει Ολυμπιακό άθλημα και είναι ένα λάθος που κρατάει πολλά χρόνια. Έχουμε ισχυρό ρόλο στις συζητήσεις με την Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο ρόλος του κ. Καπράλου είναι σημαντικός. Γίνονται συζητήσεις και ζυμώσεις και είμαι υπέρ στο να βρεθεί σύντομα το beach handball στην Ολυμπιακή οικογένεια.  

Το Ηράκλειο είναι πλέον πιο λαμπερό και δυναμικό. Είναι ένας προορισμός πολλών αθλητικών γεγονότων. Ένας μονόδρομος μεγάλων γεγονότων. Είναι ένας ευλογημένος τόπος και μεις δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό για την πόλη μας".

Τζιανπέρο Μάσι (Πρόεδρος της ομάδας εργασίας της IHF για το Beach Handball)
«Συνήθως η Δευτέρα είναι μια μέρα αναχώρησης, μετά το τέλος μιας διοργάνωσης, όμως για εμάς, παρόλο που ολοκληρώθηκαν τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Εφήβων - Νεανίδων είναι μέρα απαρχής, για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών που ξεκινούν αύριο. Το Beach Handball πέρασε δύσκολα τα χρόνια της πανδημίας, καθώς η τελευταία παγκόσμια διοργάνωση ήταν το 2019 στη Ντόχα με τους Παγκόσμιους Αγώνες. Χωρίς τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων δεν θα μπορούσαν να γίνουν αυτά τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Ήταν πολύ σημαντική η συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία, με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και με τις τοπικές Αρχές. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει, είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε. Θα γίνουν ακόμη 144 αγώνες, ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Το Beach Handball στοχεύει να γίνει Ολυμπιακό άθλημα. Εδώ βλέπετε 64 ομάδες από όλες τις ηπείρους, ενώ συνολικά υπάρχουν περισσότερες από 150 εθνικές ομοσπονδίες που καλλιεργούν το beach handball. Στα παγκόσμια πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων είδαμε στα μετάλλια χώρες από τρεις ηπείρους, γίνεται πολύ καλή δουλειά. Μπροστά μας,  μετά τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ακολουθούν το Παγκόσμιο Tour που ξεκινά από την Πολωνία και οι Παγκόσμιοι Αγώνες για τα μη Ολυμπιακά αθλήματα. Όλοι στην Διεθνή Ομοσπονδία δουλεύουν σκληρά για να προωθηθεί το άθλημα. Και πάλι ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει εδώ στην Κρήτη».

Κώστας Βιολιτζής (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής «Ηράκλειο 2022») «Είμαστε για δεύτερη εβδομάδα στο Ηράκλειο, όπου ήδη ολοκληρώθηκαν τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Εφήβων –Νεανίδων και είμαστε έτοιμοι για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών.
Οι πρώτες διοργανώσεις έδωσαν πολύ ωραίο θέαμα και όλοι όσοι τις παρακολούθησαν θα ξανάρθουν. Το beach handball πραγματικά κερδίζει συνέχεια θεατές.

Έχουμε τη στήριξη του δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης του ΕΑΚΗ, του ΕΟΤ, τα ΙΕΚ Άλφα που είναι αποκλειστικός χορηγός εκπαίδευσης πάνω στην διοργάνωση, της ΔΕΠΑ και της Renault που φροντίζει τις μετακινήσεις. Επίσης, την Ελληνική Εταιρεία Γρανιτών που είναι από τους κύριους χορηγούς μας.

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσω και τα εμφιαλωμένα νερά «Ζαρός» που αυτά αναζητάμε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Τζιανπέρο Μάσι με τον οποίον έχουμε μία καθαρή και γρήγορη επικοινωνία για αυτό και οι λύσεις οι οποίες προσπαθούμε να δώσουμε από κοινού είναι ξεκάθαρες χωρίς να χρονοτριβούμε, διότι είναι πολύ διαδραστικό το πρωτάθλημα. Κάθε λεπτό έχει σημασία οπότε ευχαριστώ για την επικοινωνία που έχουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα.

Το ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εδώ ως ελληνικό χάντμπολ και συγκαταλεγόμαστε ως μια από τις τουλάχιστον ισχυρές δυνάμεις του beach handball, οφείλεται σε κάποιους ανθρώπους, πέρα φυσικά από τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους προπονητές και τις προπονήτριες. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε από προτροπές κάποιων ανθρώπων, όπως οι αδερφοί Μαναβή. Με τη δική τους υποστήριξη και κατά σύμπτωση στην Ιταλία το 2007, ήταν το πρώτο πανευρωπαϊκό που συμμετείχε η Ελλάδα με δύο εθνικές ομάδες. Και δεν σταμάτησαν εκεί, ούτε οι αδερφοί Μαναβή, ούτε και κάποιοι άλλου που πίστεψαν στη δυναμική του beach handball. Ως Οργανωτική Επιτροπή θέλω να πω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι και δικοί μας συνεργάτες και άνθρωποι που ήρθαν εθελοντικά. Ο εθελοντισμός πραγματικά εδώ μεγαλουργεί και αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος και το μεταφέρω στα παιδιά μου, τα οποία ήταν εθελοντές την προηγούμενη  βδομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον διευθυντή, Παναγιώτη Τραϊκόγλου, ο οποίος πραγματικά δεν κοιμάται τα τελευταία 24ωρα και θα τον παρακαλέσω να συνεχίσει για μία εβδομάδα ακόμα τουλάχιστον να μην κοιμάται. Πέρα από αυτούς που είναι εδώ πέρα, είναι και όλη η άλλη ομάδα, η οποία πραγματικά υπερβάλλει τον εαυτό της και δείχνει αυτό το οποίο πραγματικά εμείς σαν Έλληνες μας κάνει περήφανους γιατί δείχνει μία εικόνα που τιμά την Ελλάδα σε αυτές τις χώρες που φιλοξενούμε».

  Γιώργος Πιτσούλης (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κρήτης)

«Θέλω να καλωσορίσω εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης στο νησί μας και τις 32 Εθνικές ομάδες beach handball, που ήρθαν για τα Παγκόσμια πρωταθλήματά, αλλά φυσικά και όλα τα μέλη της Παγκόσμιας και Ελληνικής Ομοσπονδίας που ήρθαν στο Ηράκλειο..

Υπάρχει μία ρήση: «Το μάτι δειλό, μα το χέρι τολμηρό». Μου δίνεται η ευκαιρία να σχολιάσω τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις που φτιάχτηκαν στον Καρτερό, που όλοι ξέρουμε πως ήταν πριν εκεί η περιοχή. Πλέον είναι ένα κόσμημα. Ότι έγινε εκεί έγινε με πάθος και αποφασιστικότητα. Δούλεψαν πολλοί άνθρωποι, πολύ. Άλλαξε όψη η περιοχή σε σύντομο διάστημα. Δεν το κρύβω οτι υπήρχε δυσπιστία για το όλο εγχείρημα. Χαίρομαι που διαψεύστηκα και οφείλω να το ομολογήσω, Ο τόπος πλέον λάμπει και φιλοξενεί Παγκόσμιες διοργανώσεις. Και μετά τους αγώνες το μέρος θα λάμπει. 

 Είναι ένα όμορφο μέρος και όποιος έρθει στους αγώνες θα περάσει καλά. Είναι πρόκληση για όλους μας αυτά τα τέσσερα Παγκόσμια πρωταθλήματα. 

Οι δύο πρώτες διοργανώσεις, που ολοκληρώθηκαν χθες (19/6), ήταν πετυχημένες. Άρτιες θα έλεγα και το λέω γιατί ήμουν καθημερινά στον Καρτερό. Οι εξέδρες είχαν πολύ κόσμο και οι αθλητές χάρηκαν τους αγώνες. Μάλιστα κάποιοι ήταν ενθουσιασμένοι που μπορούσαν να απολαύσουν και την θάλασσα εκεί δίπλα, εκτός από τους αγώνες.

Η Κρήτη έχει να δώσει πολλά και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία. Η χώρα μας έχει να δώσει πολλά. Το βλέπουν όλοι. Πιστεύω οτι σε μερικές μέρες ο κ. Μάσι θα μιλάει μόνο Ελληνικά. Το Ηράκλειο και η Κρήτη γνωρίστηκαν με το beach handball. Τώρα που μπαίνει και το αστικό λεωφορείο με την γραμμή του ΚΤΕΛ Καρτερός – Ηράκλειο θα δούμε ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα. Καλώ όλους τους φιλάθλους να έρθουν και να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις. Τους καλώ στην γιορτή του αθλητισμού.

Ευχαριστώ τους συμμετέχοντες, τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη και όσους συνέβαλλαν για αυτές τις διοργανώσεις. Θα ζήσουμε όμορφες στιγμές και θα έχουμε όλοι καλές αναμνήσεις από τους αγώνες. Θέλουμε οι Εθνικές μας να ξανά φέρουν μετάλλια. Ελπίζω και οι άνδρες μας να φτάσουν τις γυναίκες. Να τις μιμηθούν στις επιτυχίες. Ως Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζουμε με την ίδια δυναμική. Θα τους βγάλουμε όλους ασπροπρόσωπους. Να ευχηθώ να έχουμε καλούς αγώνες. Έχουμε τις Υποδομές και πιστεύουμε στον αθλητισμό. Αθλητισμός σημαίνει υγεία, πρόληψη, Τουρισμό και την κοινωνικότητα.  Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος.Θέλουμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα και οφείλουμε να το κάνουμε όλοι μαζί».  

Κώστας  Βαρδαβάς: (Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού)

«Σας καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο στην πόλη των πέντε συν έναν  πολιτισμών. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμπαίκτες σε καθετί αθλητικό που γίνεται στην πόλη μας, την δυνατή ομάδα που έχουμε συστήσει από κοινού με την Περιφέρεια, το Υφυπουργείο Αθλητισμού αλλά και την εκάστοτε Ομοσπονδία κάθε φορά για κάθε διαφορετικό άθλημα.Στην προκειμένη περίπτωση την Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος,  αλλά και τη Διεθνή Ομοσπονδία. Την ευχαριστούμε για την επιλογή της γίνουν εδώ αυτά τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά.

Όταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού μας ανακοίνωσε ότι σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε τους παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες εξέφρασα έναν προβληματισμό. Το Ηράκλειο έχει μια μικρή παραλία δυτικά κάτω από το Παγκρήτιο Στάδιο και άλλη μια ανατολικά στον Καρτερό. Η μία κάτω από το Παγκρήτιο είναι μικρή κι έρημη και η άλλη ήταν κάτι χειρότερο, κάτι προβληματικό, με ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς που δύσκολα μπορούσες να αγγίξεις εκεί, με καταπατητές. Αναρωτιόμουν τι θα παρουσιάσουμε ώστε να διεκδικήσουμε τους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες. Τώρα  αλλάζουμε.Βλέπουμε πως ο αθλητισμός παρεμβαίνει μέσα με μία εγκατάσταση και αλλάζει την ροή των πραγμάτων, αλλάζει τη ζωή σε ένα τόπο στα ανατολικά μας σύνορα με τον όμορο Δήμο Χερσονήσου και πως εκεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων καταρχήν έχει αλλάξει ήδη. Εκεί που δεν τολμούσα να κάνω μία βόλτα στο παραλιακό μέρος του Καρτερού, τώρα είναι τόπος συνάντησης πολιτισμών όπως παλιά και μας γυρνάει πολλές φορές με τέτοιες συναντήσεις στο πόσο βαριά είναι η πολιτιστική και πολιτισμική μας κληρονομιά και πως εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε σ’αυτό τον τομέα.

Μία εγκατάσταση λοιπόν η οποία καθιστά πλέον το Ηράκλειο αθλητικό προορισμό και αυτό δεν είναι κάτι αφηρημένο. Αυτό δεν ξεκίνησε σήμερα. Eίμαστε ευγνώμονες και θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι το Ηράκλειο είναι μια Ολυμπιακή πόλη και το Παγκρήτιο στάδιο ήταν ευλογία για την πόλη αυτή.Είναι μία Ολυμπιακή εγκατάσταση που δεν έπαψε να λειτουργεί ποτέ και φιλοξενεί καθημερινά άνω των 2000 αθλητών μικρών και μεγάλων.  Έχουμε ένα εξαιρετικό κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ στα «Δύο Αοράκια»που μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις. Τώρα στα ανατολικά μας έχουμε αυτή την υπέροχη εγκατάσταση για αθλήματα άμμου ή παραλίας.Ακολουθεί η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ και είναι σημαντικό κι είναι επίσης ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι υπάρχει συνέχεια πλέον στην πολιτική, υπάρχει στρατηγική για τον αθλητισμό και ότι μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε ότι η πολιτεία είναι παρούσα εδώ. Δεν κατασκευάζει μόνο εγκαταστάσεις, μπαίνει στη διαδικασία τις λειτουργήσει, να τις διαχειριστεί. Νομίζω η πολιτεία το όφειλε αυτούς τους κρητικούς τους Ηρακλειώτες, να είναι παρούσα και να συμβάλει και αυτή στην ανάπτυξη του αθλητισμού και το κάνει σήμερα και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υφυπουργό αθλητισμού.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το μεγάλο μας όραμα. Έχουμε ένα διεθνές αεροδρόμιο και θα έχουμε ακόμα καλύτερο, έχουμε ένα λιμάνι έχουμε δύο πολύ μεγάλα νοσοκομεία, έχουμε προσβασιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων προς όλα αυτά και είμαστε ένας υπέροχος τόπος που είμαστε ευγνώμονες, είμαστε περήφανοι για αυτόν και θα πρέπει να δουλεύουμε για να παρέχουμε τις καλύτερες ποιοτικές υπηρεσίες. Μία καινούργια εγκατάσταση οραματίζεται ο Δήμος Ηρακλείου και σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο θα παρουσιάσουμε την προμελέτη για να ένα πολυαθλητικό κέντρο και όχι απλά για μία πισίνα κλειστή στον Αη Γιάννη. Θα περιλαμβάνει πολλές πισίνες, κλειστές ανοιχτές και ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ για τις ανάγκες της περιοχής.Σε αυτό θέλαμε και σε αυτό θέλουμε εκτός των άλλων την συνδρομή της πολιτείας και του Υφυπουργού και νομίζω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί, ούτως ώστε πραγματικά να είμαστε πλέον πολλά αθλήματα και το Ηράκλειο να είναι πραγματικά ο νούμερο ένα αθλητικός προορισμός της ανατολικής Μεσογείου».


ΔΙΕΘΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

MEDIA

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


e-genius.gr ...intelligent web software