Ίαν Χόντγκσον: «Ποιος δεν θέλει να παίξει beach handball σε ένα ελληνικό νησί;»

Η ομάδα beach handball των ΗΠΑ  πρώτο δημιουργήθηκε πριν από περίπου 1 χρόνο και ξεκίνησε τις προπονήσεις πριν από περίπου 4 μήνες. Πρόκειται για την πρώτη της συμμετοχή σε οποιαδήποτε διοργάνωση ως Εθνική εφήβων. Σήμερα μάλιστα κατάφερε να πάρει και την πρώτη της νίκη στην ιστορία τους καθώς νίκησε με 2-0 το Τόγκο.

Ένας από τους αθλητές της ομάδας είναι και ο 17χρονος Ίαν Χόντγκσον, ο οποίος είναι και ο πρώτος σκόρερ στην Λίγκα Νέων της Καλιφόρνια, αγωνιζόμενος στην ομάδα του Σαν Φρανσίσκο.

Στην Αμερική σίγουρα το χάντμπολ και ειδικότερα το beach handball δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο. Όταν πρόκειται και για μια χώρα που έχει άλλα σπορ περισσότερο προβεβλημένα, σίγουρα δεν περιμένεις από ένα παιδί να ασχοληθεί με το χάντμπολ.

«Ξεκίνησα το χάντμπολ στην ηλικία των 13 ετών. Ένας προπονητής ήρθε στο σχολείο μου και μου έμαθε το άθλημα. Το βρήκα πραγματικά μοναδικό και διασκεδαστικό κι έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ», ήταν τα πρώτα του λόγια. Ο προπονητής μας πέρσι, μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν μας σύστησε και το beach handball. Αυτό το βρήκα ακόμη πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Αγάπησα τα άλματα, τις περιστροφές, τον γρήγορο ρυθμό του κι έτσι άρχισα να ασχολούμαι και με αυτό. Στην χώρα μου το χάντμπολ δεν είναι και τόσο δημοφιλές. Τα τελευταία χρόνια όμως αρχίζει να μεγαλώνει κι ελπίζω στο μέλλον να γίνει ακόμη πιο δυνατό».

Οι προπονήσεις στο πρωτάθλημα είναι σχεδόν καθημερινές. «Προπονήσεις κάνουμε 3-4 φορές τη βδομάδα. Στην κατηγορία μας υπάρχει Εθνικό πρωτάθλημα και συμμετέχουν γύρω στις 20 ομάδες, χωρισμένες σε ομίλους. Το πρωτάθλημα τελείωσε πριν από ένα μήνα περίπου.

Όσον αφορά το beach handball, σαν Εθνική ομάδα εφήβων ξεκινήσαμε τις προπονήσεις πριν από περίπου 4 μήνες και ήρθαμε εδώ. Είναι η πρώτη μας φορά που συμμετέχουμε σε κάποια διοργάνωση σαν Εθνική εφήβων και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι».

Μιας και είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα, του ζητήσαμε να περιγράψει τις πρώτες του εντυπώσεις. «Όλα είναι φανταστικά εδώ. Οι εγκαταστάσεις, ο ήλιος, η θάλασσα. Παίζουμε σε ένα ελληνικό νησί. Ποιος δεν θα ήθελε να αγωνιστεί σε ένα τέτοιο τοπίο; »

Τέλος, ανέφερε πως θα ήθελε να συνεχίζει να παίζει χάντμπολ σε όλη του τη ζωή, ενώ για το μέλλον  στο χώρο του χάντμπολ στάθηκε επιφυλακτικός καθώς στόχος του είναι να σπουδάσει μαθηματικά και να συνδυάσει το χάντμπολ.

 «Ελπίζω να συνεχίσω να παίζω χάντμπολ για την υπόλοιπη ζωή μου. Είναι πραγματικά διασκεδαστικό και νομίζω ότι μπορώ να παίξω και σε μια καλή ομάδα. Είναι νωρίς ακόμα να πω αν μπορώ να κάνω το βήμα στην Ευρώπη αλλά θα το ήθελα. Θέλω επίσης να σπουδάσω Μαθηματικά και πιστεύω ότι μπορώ να συνδυάσω σπουδές και χάντμπολ».


ΔΙΕΘΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

MEDIA

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


e-genius.gr ...intelligent web software