ΤΕΛΙΚΟΣ (Α-Κ18)     ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2-1

Σε ευρωπαϊκά χέρια παρέμεινε ο τίτλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων (Κ18). Στον δραματικό τελικό της διοργάνωσης χρειάστηκε η διαδικασία των σουτ άουτ για να αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής κόσμου με την Κροατία να διαδέχεται την Ισπανία στον θρόνο. Οι Βαλκάνιοι επικράτησαν με 2-1 (19-18, 12-16, 9-6) της Βραζιλίας και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

 

Με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από μια περίοδο εκμεταλλευόμενες την υπεροχή τους την δεδομένη στιγμή, με τους Κονφόρτα και Γκλαβέντεκιτς στην πρώτη οι Κροάτες, με Γκονζάλβες και  Καλκάνιο στην δεύτερη οι Βραζιλιάνοι που είχαν σε αυτό το διάστημα και τον Ντουάρτε κάτω από τα δοκάρια να παίζει καθοριστικό ρόλο (35% αποτελεσματικότητα κυρίως στο σεύτεςρο σετ).

 

Στα σουτ άουτ, η άστοχη προσπάθεια του Γκονζάλβες στο πρώτο σουτ άουτ αποδείχθηκε καθοριστική, αφού αποτέλεσε το εφαλτήριο για την νίκη των Κροατών που ήταν πιο ψύχραιμοι, με καθαρό μυαλό και καλύτερες επιλογές, στοιχεία που τους επέτρεψαν να μην χάσουν  προσπάθεια και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2-1 (19-18, 12-16, 9-6)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κονφόρτα 12, Φiλίποβιτς 4, Τσβετίτσιανιν 4, Μπότιτς 1, Τόμιτς 10, Φάμπεκ 2, Γκλαβέντεκιτς 5, Μπούμπαλο 2, Γιουράσοβιτς, Κρανίσεβιτς.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ντουάρτε, Σαντάνα, Γκονζάλβες 4, Μοραΐς, Ολιβέιρα 4, Σαβιέρ 11, Καετάνο 4, Φρέιτας 8, Καλκάνιο 9, Μασάδο

Διαιτητές: Μπαρτκόβιακ, Λάκομι (Πολωνία) Αποκλεισμοί: 1-2

Δηλώσεις:

Κρανίσεβιτς Αντόνιο (παίκτης Κροατίας):

«Είναι μία μεγάλη νίκη για μας και μία μεγάλη μέρα για την χώρα μου. Μετά από έναν δύσκολο τελικό, πήραμε την πρώτη θέση και είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι για αυτό. Πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος και η χαρά μου δεν περιγράφεται».

Γκονσάλβες Ραϊ Ντος Σάντος (παίκτης Βραζιλίας): «Παίξαμε στον μεγάλο τελικό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι πάντως επιτυχία για μας και η δεύτερη θέση σε μία τόσο δύσκολη διοργάνωση. Προσωπικά ζητάω συγγνώμη από όλους στην ομάδα, γιατί έχασα το σουτ μου στην διαδικασία των shoot out”.  

 


ΔΙΕΘΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

MEDIA

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


e-genius.gr ...intelligent web software