ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΔΡΩΝ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Α’ ΟΜΙΛΟΥ

 Συμμετέχουν: Ελλάδα, ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή


Who is Who

Αναμφισβήτητα ο πρώτος έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς σε αυτόν αγωνίζεται η Εθνικής μας ομάδα των ανδρών. Πρόκειται για την πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόμσιο πρωτάθλημα.  Στόχος της φυσικά είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και το δίδυμο στον πάγκο Λαζαρίδη – Γούσιου μαζί με τους παίκτες θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το πετύχουν. Η Εθνική ομάδα θυμίζουμε ότι έχει πάρει το χρυσό μετάλλιο στους μεσογειακούς αγώνες της Πάτρας το 2019. Έχει συμμετάσχει επίσης και σε αρκετές τελικές φάσεις σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

HΑργεντινή είναι ένα από τα φαβορί του ομίλου για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Συνολικά θα είναι η Τρίτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το 2014 και το 2018. Καλύτερή της θέση είναι η 10η. Έχει επίσης συμμετοχές στο πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής όπου κατέκτησε την 5η θέση το 2019, ενώ στο πρωτάθλημα Κεντρικής και Νότιας Αμερικής έχει πάρει το χάλκινο μετάλλιο το 2019 και το αργυρό το 2022.

Οι ΗΠΑ τον Μάιο του 2015, αποφάσισαν επίσημα να ξεκινήσει ένα διεθνές πρόγραμμα beachhandball υπό τη διεύθυνση του πρώην παίκτη και προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ των ΗΠΑ ΝτένιςΜπούρκχοτζ. Την ημέρα που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, ο πρώην παίκτης της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ για το χάντμπολ σάλαςΜάικ Χίνσον, προσέγγισε τον Ντένις σχετικά με την έναρξη ενός προγράμματος και την προπόνηση μιας ομάδας με έδρα τη Νότια Καλιφόρνια. Ο προπονητής Χίνσον, έχοντας παίξειbeach χάντμπολ για 14 χρόνια, γνώριζε για το ;άθλημα και πίστευε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να συγκροτήσουν μια ομάδα για να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο αρκετά γρήγορα. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ανακοίνωσαν τον ΜάικΧίνσον ως προπονητή της ομάδας ανδρών των ΗΠΑ. Με έδρα την παραλία Χερμόσα της Καλιφόρνια, ο προπονητής προπονητής άρχισε να στρατολογεί αθλητές από όλα τα διαφορετικά αθλητικά υπόβαθρα. Μεταξύ άλλων, έφερε έναν πρώην τερματοφύλακα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από το πόλο, έναν παγκόσμιο πρωταθλητή του Ντότζμπολ, αρκετούς νυν και πρώην παίκτες της ομάδα χάντμπολ της Αμερικής, έναν πρώην Quarterback της Division 1, έναν πρώην αθλητή μπάσκετ της Ντιβίζιον 1 και έναν νυν κολεγιακό παίκτη του Λακρός. Θα είναι η τρίτη συμμετοχή των ΗΠΑ σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το 2016 και το 1018 με καλύτερη θέση την 11η. Έχει επίσης 3 χρυσά μετάλλια στους Παναμερικανικούς αγώνες και δύο χάλκινα.

Τέλος, το Πουέρτο Ρίκο εδώ και πάρα πολλά χρόνια αναπτύσσει συνεχώς το άθλημα του beachhandballκαι συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει πάρα πολλές συμμετοχές σε Παναμερικανικούς αγώνες και συνεχώς πηγαίνει μπροστά. Στα προκριματικά της Αμερικής μπορεί να ηττήθηκε από τις ΗΠΑ αλλά κατάφεραν τελικά να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

To πρόγραμμα
Τρίτη 21 Ιουνίου
11:30 Αργεντινή – ΗΠΑ
14:00 Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο
17:30 Πουέρτο Ρίκο –Αργεντινή
20:10 ΗΠΑ – Ελλάδα

Τετάρτη 22 Ιουνίου
18:20 Αργεντινή – Ελλάδα
18:20 ΗΠΑ – Πουέρτο Ρίκο


ΔΙΕΘΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

MEDIA

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


e-genius.gr ...intelligent web software