Ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία

Αυτό ταιριάζει στην Λούσι-Μαρί Κρέτσμαρ, η οποία κουβαλάει ένα βαρύ όνομα στον κόσμο του χάντμπολ. "Θυμάμαι έναν πατέρα", όπως λέει και το τραγούδι. Πως να μην θυμάται άλλωστε τις τεράστιες αθλητικές επιτυχίες του πατέρα της Στέφαν Κρέτσμαρ.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για την καριέρα του Στέφαν Κρέτσμαρ. Ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο πρωτάθλημα, χρυσό μετάλλιο στου Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αθλητής της χρονιάς το 1994 και 1995 και συμμετοχή στην All star team του 1994 είναι μόνο μερικές από τις διακρίσεις αυτού του μεγάλου αθλητή.

Η μόλις 21 ετών Λούσι-Μαρί έχει καταφέρει ήδη με τις εμφανίσεις της τόσο στη σάλα, όσο και στην άμμο να διαπρέψει και να καταγράψει επιτυχίες, βαδίζοντας από νωρίς στα χνάρια του πατέρα της. Ειδικότερα στο beach handball έχει ανακηρυχθεί καλύτερη παίκτρια  στη Γερμανία μετά από ψηφοφορία για τη χρονιά 2021, ενώ πέρσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με τη Γερμανία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βάρνα. Στη σάλα αγωνίζεται με την ομάδα της Σπορτ-ΟυνιόνΝέκαρσουλμ.

Για το πως ξεκίνησε το beach handball ανέφερε: «Ο τωρινός μου προπονητής Αλεξάντερ Νοβάκοβιτς με είδε σε πάρα πολλά παιχνίδια στη σάλα και έτσι στην ηλικία των 14 ξεκίνησα το beach handball. Μου άρεσε, έχει αρκετή πλάκα και γι αυτό συμμετέχω μέχρι και σήμερα».

Τα τελευταία χρόνια η Γερμανία έχει κάνει τρομερά άλματα προόδου στο beach handball ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν. Τα τελευταία χρόνια, όλη αυτή η ενασχόληση έφερε καρπούς με αποκορύφωμα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βάρνα και την συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Νομίζω ότι χρειαζόμασταν 1 με 2 χρόνια να κάνουμε αρκετές ήττες έτσι ώστε να μάθουμε από αυτές. Είχαμε αρκετά άσχημα αποτελέσματα σε όλη αυτή τη διάρκεια αλλά, το χρειάζονται αυτό οι νεανικές ομάδες για να γίνουν καλύτερεςκαι να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Τώρα όμως μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε αρχίζουμε να παίζουμε καλύτερα και όλο αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο και έρχονται και τα αποτελέσματα. Για εμάς το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν κάτι το απίστευτο και τώρα συνεχίζουμε εδώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι όνειρο να το κατακτήσουμε».

Για το αν ο πατέρας της τις δίνει κάποιες συμβουλές ανέφερε χαρακτηριστικά: Γενικά βλέπει τους αγώνες και μου μιλάει μετά τα παιχνίδια. Τι του άρεσε, τι δεν του άρεσε και γενικά μου αρέσει να τον ακούω να μου δίνει συμβουλές. Μπορώ να μάθω πολλά από αυτόν.  Όσον αφορά το  beach handball δεν έχει ιδέα, οπότε δεν μιλάμε. Ίσως μόνο μερικά πράγματα αλλά σε γενικές γραμμές δεν μιλάμε για beach handball .

Για το πως είναι να κουβαλάει ένα τόσο βαρύ όνομα σαν αυτό του πατέρα της: «Στην αρχή ήταν αρκετά δύσκολο, ειδικά όσο ήμουν σε μικρότερη ηλικία να συγκρίνομαι. Όμως με τον καιρό αυτό σταμάτησε να παίζει ρόλο. Έχω την δική μου προσωπικότητα, είμαι ένας άλλος παίκτης.Το αντιλαμβάνονται αυτό όλοι ακόμη και οι συμπαίκτες μου οπότε πλέον καθόλου δεν με επηρεάζει καθόλου και δεν έχω πρόβλημα με αυτό».


ΔΙΕΘΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

MEDIA

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


e-genius.gr ...intelligent web software