«Καλημέρα σε όλους αγαπητοί Έλληνες φίλοι»

Οι ομιλίες των επισήμων- Μίλησε Ελληνικά ο Μάσι

Στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο Aquila Atlantis Hotel, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων Beach Handball «Ηράκλειο 2022».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Εκ μέρους των διοργανωτών παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Γκαντής, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ηράκλειο 2022»
Απο τη Διεθνή Ομοσπονδίας Χάντμπολ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Beach Handball Τζαμπιέρο Μάσι και ο Χρίστο Μποσκόσκι (IHF Head Office).

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Τζιανπιέρο Μάσι (Υπεύθυνος ομάδας εργασίας του Beach Handball της Διεθνούς Ομοσπονδίας) :

«Καλημέρα σε όλους αγαπητοί Έλληνες φίλοι (στα ελληνικά). Τώρα τα ελληνικά μου τελείωσαν. Ίσως κάποιες… κακές λέξεις που ξέρω αλλά δεν θα αναφέρω τίποτα (σ.σ γέλια). Πριν ξεκινήσω με την τεχνική διαδικασία της κλήρωσης να πω ότι βρισκόμαστε στην πιο συναρπαστική στιγμή αυτής της φάσης. Πριν αρχίσουμε όμως εκ μέρους του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάντμπολ Δρ. Χασάν Μουσταφά, την επιτροπή της Διεθνής Ομοσπονδίας Beach Handball και σε όλους όσους αγαπούν το Beach Handball ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου. Ευχαριστώ πολύ ξανά για ό,τι κάνατε, συνεχίζεται να κάνετε και θα κάνετε για να παρουσιάσετε την χώρα σας στον κόσμο και αυτό το φανταστικό νησί. Γνωρίζω ότι η υποψηφιότητά σας ήταν μια πρόκληση σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη στιγμή και τις συνθήκες στη ζωή μας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την υποστήριξη, την ΟΧΕ για το κουράγιο να θέσει την υποψηφιότητά της, την οργανωτική Επιτροπή για ό,τι κάνει και όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά μπροστά και πίσω από το προσκήνιο και κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνει μια άρτια διοργάνωση. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι εδώ, σας στηρίζει και είμαστε εδώ να παρουσιάσουμε στον κόσμο μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου».

Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού):

«Καλωσορίζουμε τον αγαπητό εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζαμπιέρο Μάσι, καλωσορίζουμε τον αγαπητό φίλο και καλό συνεργάτη και πρόεδρο της Ελληνικής ομοσπονδίας χάντμπολ Κώστα Γκαντή και τον καλό μου φίλο από τα παλιά χρόνια και Πρόεδρο της Οργάνωσης Επιτροπής, Ηράκλειο 2022 Κώστα Βιολιτζή. Σας καλωσορίζουμε όλους και όλες στην Ελλάδα, στην Κρήτη, στο Ηράκλειο. Είμαι πολύ χαρούμενος διότι ένα ακόμα σημαντικό διεθνούς εμβέλειας γεγονός εξελίσσεται εδώ στο Ηράκλειο και να αναφέρομαι στην σημερινή κλήρωση. Ενός αθλήματος το οποίο μπορεί στην Ελλάδα να μην έχει αποκτήσει τη θέση που του αξίζει, όμως να κάνουμε τα πάντα να βρεθεί εκεί που πραγματικά πρέπει να βρεθεί αυτό το εξαιρετικό ομαδικό άθλημα. Ένα άθλημα που πολλές χώρες της Βορείου Ευρώπης έχουν αγκαλιάσει είναι στις πρώτες θέσεις δημοφιλίας και εμείς δεν έχουμε κάτι παραπάνω να κάνουμε από το να το αναδείξουμε, να το υποστηρίξουμε και να αφήσουμε τα παιδιά, τους αθλητές, τον φίλαθλο κόσμο και την αθλητική οικογένεια, να αξιολογήσει, αλλά αφού μάθει, αφού δει, αφού ζήσει από κοντά μία διεθνή διοργάνωση όπως αυτή που ετοιμάζουμε σε μερικές εβδομάδες. Είμαι βέβαιος ότι όσοι ζήσουν από κοντά τη ζεστασιά, το πάθος την αδρεναλίνη που προκαλεί ένας αγώνας χάντμπολ, δύσκολα θα ξεκολλήσουν. Είμαι ένας εξ αυτών.
Ήμουν προηγουμένως στο εργοτάξιο. Εκεί όπου εξελίσσεται η κατασκευή των εγκαταστάσεων με ταχύτατο ρυθμό. Ως Ελληνική Πολιτεία τώρα σας πω ότι κάνουμε μία τιτάνια προσπάθεια με τις περιφέρειες της χώρας μας, με τους δήμους της χώρας μας, με τις ομοσπονδίες της χώρας μας για να αναδείξουμε όλα, χωρίς καμία εξαίρεση, χωρίς καμία διάκριση τα αθλήματα. Με μία διάθεση εξωστρέφειας διεκδικούμε, αναλαμβάνουμε, διοργανώνουμε φέρνουμε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο πολλά διεθνή αθλητικά γεγονότα. Αναφέρομαι στο τελευταίο, στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο. Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιήθηκε μία διεθνή ποδηλατική διαδρομή εφάμιλλη του Giro D' Italia ή του Tour de France. Ξεκινώντας από δω από το Ηράκλειο, πανέμορφη Κρήτη και καταλήγοντας στην πανέμορφη Ήπειρο. Και τα καταφέραμε διότι συνεργαστήκαμε στενά με όλους τους φορείς. Ωστόσο και σήμερα αυτή τώρα που μιλάμε ένα ακόμα σημαντικό διεθνής εμβέλειας γεγονός εξελίσσεται εδώ στον τόπο μας. Γιορτάζουμε τα 90 χρόνια FIBA. 213 ομοσπονδίες-μέλη της FIBA. Και η Ελλάδα παίρνει τη σκυτάλη πρώτη γιορτάζοντας για τρεις ολόκληρες ημέρες τα 90 χρόνια ιδρύσεως και λειτουργίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ, εδώ στο Ηράκλειο, στο Λίντο με εκατοντάδες παιδάκια από νωρίς το πρωί να έχουν κατακλύσει τα γήπεδα 3x3 και φυσικά να διαγωνίζονται στα τρίποντα, στις πάσες και στα καρφώματα. Μια καταπληκτική εικόνα που θα συνεχιστεί για τρεις ολόκληρες ημέρες, με παρουσία πολλών κορυφαίων μπασκετικών παραγόντων, μορφών του μπάσκετ που καθόρισαν τα δικά μας εφηβικά χρόνια αλλά και μετέπειτα και τις επόμενες γενεές. Φανατικών φίλων, φιλάθλων του εξαιρετικά δημοφιλούς αθλήματος του μπάσκετ.
Θα είναι αύριο επίσης ένα κορυφαίο στέλεχος της FIBA, Έλληνας, τιμή για εμάς και την χώρα μας, ο Ανδρέας Ζαγκλής. Κι όλα αυτά συνδυάζουν ένα μείγμα που από την πρώτη στιγμή θέλαμε να αναδείξουμε. Ότι η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να πρωτοπορήσει, να κυριαρχήσει στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.
Και μία τελευταία κουβέντα ο χώρος που δουλεύουμε πυρετωδώς για να είναι έτοιμος 14 Ιουνίου, θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση αθλημάτων beach στην Ελλάδα. Πέρα από τα γήπεδα beach handball τα οποία στη συνέχεια θα φιλοξενήσουν κι άλλες διοργανώσεις, στην πορεία του καλοκαιριού θα έχουμε και άλλες εγκαταστάσεις, ώστε σε συνδυασμό και με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις που έχει δημοτική αρχή παραδίπλα, το Ακτή, σε συνεργασία με την περιφέρεια ούτως ή άλλως είναι στενότατη συνεργασία σε πολλά επίπεδα, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ σημαντικό πόλο έλξης φίλων, αθλητών, ομάδων, αθλημάτων beach. Υπηρετώντας ξεκάθαρα ένα βασικό στόχο που έχουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού, τον αθλητικό τουρισμό. Για μας είναι προτεραιότητα. Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του διεθνούς τουριστικού τζίρου. Με αυτές τις δράσεις με αυτές τις εγκαταστάσεις επενδύοντας αθλήματα beach, θα μπορέσουμε και εμείς να έχουμε σε αυτό τον τομέα καλύτερα αποτελέσματα. Εξ ου και επιμονή μας να διεκδικήσουμε, να πάρουμε, να οργανώσουμε και φυσικά φέρουμε εις πέρας τον καλύτερο τρόπο ελπίζουμε - πρώτα ο Θεός -όπως το έχουμε κάνει και με όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, τη διεθνή διοργάνωση Beach Handball, ώστε να αναδείξουμε τα εξαιρετικά οφέλη που έχει ο αθλητικός τουρισμός για την οικονομία, βεβαίως και τον αθλητισμό, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης και άλλων αθλημάτων, αθλημάτων παραλίας και θαλάσσης. Ευχόμαστε καλή δύναμη. Είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα. Συνεργαζόμαστε άριστα. Υπάρχουν κανόνες διαφάνειας, συνεννόησης και φυσικά συνύπαρξης και με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς καμία διάθεση αποφυγής παρεξηγήσεων, το λέμε δημόσια και καθαρά, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, οι μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις θέλουν συνεργασία της πολιτείας, των ομοσπονδιών, του ιδιωτικού τομέα δηλαδή οι λεγόμενοι χορηγοί και φυσικά τη στήριξη της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Όλο αυτό το μείγμα το έχουμε πετύχει σε άριστο βαθμό σε όλα όσα έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και όπως φαίνεται και όπως τουλάχιστον λέγεται και γράφεται πετυχημένα όλα. Δεν τα χαλάσουμε αυτήν τη συνταγή ούτε για το χάντμπολ, ούτε για το beach handball. Είμαστε εδώ και χαιρόμαστε που σε λίγες εβδομάδες θα φιλοξενήσουμε περίπου 1.200 αθλητές από 64 χώρες. Ένα άθλημα που ειδικά οι βορειοευρωπαίοι το έχουν αγκαλιάσει και το στηρίζουν. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να τους υποδεχτούμε και να τους αγκαλιάσουμε.
Στέλνω τους θερμούς χαιρετισμούς στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας χάντμπολ Δόκτωρ Χασάν Μουσταφά. Έναν άνθρωπο που έχουμε βάλει στην καρδιά μας. Γνωριστήκαμε στενά όταν η χώρα μας ανέλαβε να διοργανώσει, να φιλοξενήσει τη γενική συνέλευση όλων των Ολυμπιακών Επιτροπών και διοικήσεων διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών τον Οκτώβρη που μας πέρασε και εκεί στην ουσία συζητήσαμε και δώσαμε τα χέρια για αυτή τη διοργάνωση. Και από τότε ο Δόκτωρ Χασάν Μουσταφά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής αθλητικής οικογένειας και τα θεωρούμε στενότατο φίλο της χώρας μας».

Κώστας Γκαντής (πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος):

«Θα ήθελα να καλωσορίσω καταρχήν τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ τους κ.κ. Τζιαμπιέρο Μάσι και Χρίστο Μποσκόσκι. Επίσης τους εκροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και τους δημοσιογράφους για την τιμή που μας κάνουν να παρακολουθήσουν την κλήρωση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball.
Σήμερα ξεκινάει μία ιστορική - για το άθλημά μας – διοργάνωση. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουμε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα beach Handball στη χώρα μας. Έχουμε μία βαριά παρακαταθήκη με το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής γυναικών στο Καζάν το 2018 και οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Είναι η πρώτη διοργάνωση που γίνεται μετά την πανδημία και αυτή είναι μόνο η αρχή. Οι στόχοι της ομοσπονδίας μας σε διεθνές οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο ολοκληρώνονται του χρόνου τον Ιούλιο με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (Κ21) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα σε συνδιοργάνωση με τη Γερμανία.
Το Ηράκλειο είχε αναλάβει πριν από τη δική μας διεκδίκηση, τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023 και έτσι ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, έναν χρόνο νωρίτερα να αγωνιστούμε στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται με μέριμνα του Υφυπουργείου Αθλητισμού στην παραλία του Καρτερού.
Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δρ Χασάν Μουσταφά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ομοσπονδία μας και μας ανέθεσε και αυτή τη διοργάνωση.
Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω δημόσια και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος πρώτος διέγνωσε την δυναμική των αθλημάτων παραλίας. Ήταν παρών στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας και εγγυήθηκε από την πλευρά της Πολιτείας το βασικό κομμάτι μιας διοργάνωσης που είναι οι εγκαταστάσεις.
Όπως γνωρίζεται αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται σε ένα προνομιακό σημείο της πόλης του Ηρακλείου οι αρτιότερες αθλητικές εγκαταστάσεις για αθλήματα παραλίας στην Ελλάδα, με τα στάνταρ της διεθνούς ομοσπονδίας. Αυτή ήταν και η αιτία που μας δόθηκε η δυνατότητα να διεκδικήσουμε αυτή τη διοργάνωση για φέτος το καλοκαίρι. Θα ήταν παράληψη όμως να μην ευχαριστήσω και την πόλη του Ηρακλείου γενικότερα και εδώ θέλω να υπενθυμίσω πως η παρουσία μας στο Ηράκλειο ξεκίνησε από το 2021 με τους επίσημους αγώνες των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών στα «Δύο Αοράκια», όπου διεξήχθησαν με την αρωγή του υφυπουργείου αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
Άρα, λοιπόν, το άθλημα του χάντμπολ κάνει έντονη την παρουσία του και διαδίδεται και στην Κρήτη, τόσο στη σάλα, όσο και στο beach handball.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα του Παγκοσμίου και τους εύχομαι καλή επιτυχία. Καλούμε την κοινωνία του Ηρακλείου και ειδικά τη νεολαία, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να έρθουν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια. Το Beach Handball είναι ένα όμορφο και συναρπαστικό άθλημα, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα μπει στην καρδιά τους.
Και τέλος θέλω να παρακαλέσω και εσάς τους δημοσιογράφους να προβάλλεται κατά τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση και να βοηθήσετε στην επικοινωνία με τα νέα παιδιά, ώστε αυτά να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με αυτό το όμορφο άθλημα.
Είμαστε Έλληνες έχουμε τη μεγαλύτερη και πιο όμορφη ακτογραμμή του κόσμου. Ερχόμαστε σε μία πόλη που είναι παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Όπως γνωρίζει πολύ καλά ο Υπουργός στα πλαίσια και της εξωστρέφειας μέσω των διεθνών διοργανώσεων που έχουν φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, αλλά και στα πλαίσια και της τουριστικής προβολής της χώρας, αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία για το άθλημα μας και για τη χώρα μας να προβληθούν σε παγκόσμιο επίπεδο».

Κωνσταντίνος Βιολιτζής (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ηράκλειο 2022):

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους και τους ανθρώπους του Τύπου, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν τα μέγιστα για την προβολή της διοργάνωσης για να έχει την καλύτερη δυνατή επιτυχία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκπρόσωπο του Δήμου Ηρακλείου, τον πολύ καλό μου φίλο, ο όποιος έχει σπουδάσει και Σερβία και ξέρει από χάντμπολ και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Πιτσούλη, τον συνάδελφο Νίκο Νταμπακάκη, Πρόεδρο της Οργανωτικής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων- Ηράκλειο 2023. Να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας που έρχονται δεύτερη φορά εδώ και θέλω να σας μεταφέρω ότι διακρίνω μία ικανοποίηση για την ανάπτυξη των έργων και των εγκαταστάσεων που γίνονται στην πάρα πολύ όμορφη παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο. Αυτό το γεγονός θεωρώ ότι θα γίνει, μετά την περίοδο της πανδημίας, το μεγαλύτερο από άποψη προσέλευσης Εθνικών ομάδων και αθλητών, σε μία ολοκαίνουργια εγκατάσταση ακριβώς πάνω στην παραλία, πάνω στη θάλασσα. Θα συμμετάσχουν 64 διαφορετικές Εθνικές ομάδες από 35 διαφορετικές χώρες, οι οποίες προέρχονται και από τις 5 Ηπείρους που έχει ο πλανήτης μας. Θα έρθουν από παντού άνθρωποι, οι οποίοι θα δουν και τον τόπο μας, θα μπορέσουνε να δουν και την κουλτούρα, αυτήν την όμορφη και ξεχωριστή κουλτούρα που έχει Κρήτη, τον πολιτισμό, ο οποίος είναι από τους πιο αρχαίους στον κόσμο. Αυτή η επένδυση που γίνεται πιστεύω ότι θα την εκμεταλλευόμαστε κάθε χρόνο με κάποιο τρόπο, αλλά θα μείνει γενικότερα και για τουριστικούς λόγους όπως είπε ο Υφυπουργός στον τόπο μας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ηρακλείου. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε κ. Υφυπουργέ ότι θα κάνουμε τη νύχτα μέρα έτσι ώστε να προβάλουμε το άθλημά μας, αλλά ταυτόχρονα να προβάλλουμε και τον τόπο μας. Όλοι εδώ έχουμε ένα κοινό στόχο και ένα κοινό σκοπό, τον οποίο θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη κλίμακα επιτυχιών που μπορεί να πάρει κάποιος από ένα τέτοιο γεγονός. Σας ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία».


ΔΙΕΘΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

MEDIA

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


e-genius.gr ...intelligent web software