«Μου αρέσει η... τρέλα του παιχνιδιού»

Από το… «τι θα κάνουμε βρε παιδιά για να περάσει η ώρα στην Αξιούπολη», οχτώ χρόνια μετά στο Ηράκλειο, στο Karteros Beach Sports Center, ο Γιώργος Τουλκερίδης είναι μέλος της Εθνικής εφήβων.

Σε μια κωμόπολη 3000 κατοίκων, γνωστή έως το 1926 ως Μποέμιτσα, που εκτός του ότι εκεί έχει βρεθεί η αρχαιότερη χύτρα ταχύτητας (ηλικίας 2.700 ετών) και οι κάτοικοι της έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μάχη του Σκρα κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, από αθλητικής πλευράς το χάντμπολ είναι αυτό που προσελκύει την νεολαία .

Σε δεύτερη μοίρα έρχεται το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ… Στην περίπτωση του Τουλκερίδη «στο σχολείο πριν 8 χρόνια ο γυμναστής βλέποντας μας στο μάθημα του μας προέτρεψε να πάμε να γνωρίσουμε το χάντμπολ. Είμαστε μια παρέα και όλοι μας πήγαμε. Ε αυτό ήταν. Το αγαπήσαμε και μείναμε.».

Αυτό μόνο; Η παρέα δεν έπαιξε ρόλο; “Φυσικά. Είμαστε μια παρέα στο σχολείο ,στις βόλτες ,στο παιχνίδι και στο χάντμπολ. Αυτή η παρέα ξεχωρίζει και αθλητικά. Αυτή η φουρνιά παιδιών, περίπου 12, έχουμε πάρει δυο τοπικά πρωταθλήματα και σε 3 πανελλήνια έχουμε καταλάβει θέσεις από 5-7».

Άλλωστε οι παρέες γράφουν ιστορία. Και η πόλη. Σας συμπαραστέκεται; «Το χάντμπολ ταιριάζει στην πόλη. Στα παιδιά. Στην ομάδα του Αλέξανδρου Αξιούπολης,έχουμε τραβήξει πάνω μας τους ανθρώπους. Το γήπεδο γεμίζει, ενδιαφέρονται πότε παίζουμε εκτός έδρας, που μπορούν να μας δουν, ενδιαφέρονται χορηγοί και γενικά αγαπάει η πόλη το άθλημα» τονίζει ο 17χρονος Τουλκερίδης που του χρόνου θα δώσει Πανελλήνιες και θέλει να μπει στην Ιατρική,καθώς θέλει να γίνει αθλίατρος. «Αθλίατρος και να ασχοληθώ ερασιτεχνικά με το χάντμπολ στην περιοχή μου» μας λέει για το μέλλον. Και γιατί δεν δοκίμασε άλλα αθλήματα; «Γιατί από την πρώτη στιγμή με τράβηξε το χάντμπολ. Έχει γρήγορο ρυθμό, ένταση, πάθος και επειδή είμαι παίκτης ψυχολογίας και φωνάζω στις φάσεις μου αρέσει η ..τρέλα του παιχνιδιού». 

Πως βλέπει όμως το ζεστό κλίμα του Ηρακλείου; « Μια χαρά είναι εδώ. Οι εγκαταστάσεις του παγκοσμίου θαυμάσιες ,όπως και η οργάνωση. Το συναίσθημα να παίζεις στη χώρα σου και μάλιστα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ωραίο.»Και ο στόχος της Εθνικής μας; «Η 12αδα ήταν ο αρχικός μα στόχος και αυτό έγινε. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί».


ΔΙΕΘΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

MEDIA

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


e-genius.gr ...intelligent web software