Παύλος Ποτουρίδης: «Αυτό που θα δούμε είναι πέραν της φαντασίας»

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών :"Hράκλειο 2022" που διεξάγεται στο Karteros Beach Sports Center , ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όσους ανέλαβαν να το φέρουν εις πέρας. Μέχρις ώρας όλα βαίνουν πολύ καλώς και ένας εκ των βασικών παραγόντων είναι o τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στην Κρήτη και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Παύλος Ποτουρίδης.


Αφού καλωσόρισε άπαντες στο Karteros Beach Sports Center, μίλησε εκ βαθέων για τη διοργάνωση, τον κόσμο και τις πρώτες του εντυπώσεις για όσα έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα.
 
-Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων ολοκληρώνεται την Κυριακή. Πείτε μας ποια είναι η πρώτη σας εικόνα από την διοργάνωση, που κυλάει ομαλά και με μεγάλη επιτυχία.
 
«Να ξεκινήσουμε από το γεγονός πως οι εγκαταστάσεις είναι τρομερές, παρόμοιες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Παράλληλα, να ευχαριστήσουμε και τον Λευτέρη Αυγενάκη, που στηρίζει τα μη διαδεδομένα αθλήματα. Σε δεύτερη ανάγνωση, είμαστε ευτυχισμένοι που εξελίσσεται τόσο καλά, γιατί και για εμάς ήταν ένα στοίχημα. Πρόκειται για Παγκόσμιο πρωτάθλημα και όχι Πανελλήνιο, ούτε Πανευρωπαϊκό ή Μεσογειακοί. Πέσαμε στα βαθιά αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να τα βγάλουμε πέρα, να τα καταφέρουμε. Η ανταπόκριση είναι από όλους αρκετή, ικανοποιητικότατη θα έλεγα. Έχουμε καινούριους συνεργάτες σε αυτήν την εγκατάσταση, ακόμα και οι εκπαιδευμένοι ενός μήνα, ενάμιση μήνα, εκπαιδευτές, παιδιά που κρατούν στατιστικά, εθελοντές, είναι στο πόστο τους να εξυπηρετήσουν άψογα όλη τη διοργάνωση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.»

-Τι είναι αυτό που έχετε ξεχωρίσει αυτές τις πρώτες ημέρες που λαμβάνει χώρα η διοργάνωση;

«Σε αυτό το Παγκόσμιο έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Ακόμα και στη δική μας ομάδα η σύνθεση άλλαξε. Εγώ περίμενα λίγο διαφορετικά τις δυναμικότητες των ομάδων αλλά πάνω-κάτω περίπου είναι οι ίδιες, ωστόσο εμένα με εξέπληξε η Πολωνία στις γυναίκες που δεν περίμενα να είναι τόσο δυνατές. Περίμενα τη Γαλλία να είναι πιο δυνατή, γιατί είναι στις πρώτες τρεις Παγκόσμιες δυνάμεις. Όμως, αυτό που περίμενα, αυτό ήταν. Η Ολλανδία, η Βραζιλία, η Ισπανία, η Γαλλία σε τρίτη φάση... αλλά και χώρες που δεν τις περίμενα όπως η Πολωνία που είναι ευχάριστη έκπληξη.»

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Karteros Beach Sports Center, έχουν συμμετάσχει και χώρες όπως το Τόγκο, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδία. Εθνικές που ήρθαν απλά για τη συμμετοχή, για να χαρούν το άθλημα. Ένα σχόλιο για την παρουσία τους.

«Στη Γενική συνέλευση των Εθνικών Ολυμπιακών επιτροπών (ANOC), που έλαβε χώρα εδώ, πρώτη φορά γνώρισα και είδα ότι το Τόγκο έχει ομάδα μπιτς χάντπολ και μάλιστα εξεπλάγην. Γνώρισα τα στελέχη τους, κρατάω επαφή ακόμη μαζί τους, τους ευχαρίστησα που ήρθαν και μάλιστα τους έκανε εντύπωση γιατί η Κρήτη προσφέρεται για τόσο πολύ για αυτές τις διοργανώσεις. Γι' αυτό έστειλαν και την αποστολή τους, βοηθήσαμε κι εμείς με κάποιες πληροφορίες με μεγάλη ευχαρίστηση. Ήρθαν καθαρά για τη συμμετοχή.»

Η Ουκρανία παρά τα γνωστά προβλήματα στη χώρα, έστειλε ομάδες τόσο στο Εφήβων-Νεανίδων όσο και στο Ανδρών-Γυναικών. Θέλει ιδιαίτερη δύναμη ψυχής να ταξιδέψεις έτσι ώστε να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου που είναι τόσο πληγωμένη...

«Οι εμπειρίες των Ουκρανών είναι τραυματικές, δεν παύει να είναι ακόμα και τώρα το μυαλό τους εκεί. Σε φωτογραφίες αλλά και σε συνεντεύξεις φαίνονται ευάλωτοι, δακρύζουν, αντιλαμβανόμενοι τι βιώνουν οι δικοί τους στη χώρα τους. Τους στηρίζουμε, υποστηρίζουμε την Ουκρανία, θέλουμε να είμαστε κοντά τους με οποιοδήποτε τρόπο είτε αυτό είναι αθλητικό υλικό είτε είναι εμψύχωση.»

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών είναι προ των πυλών. Τι περιμένουμε να δούμε;

«Υψηλό επίπεδο σίγουρα, εντελώς διαφορετικό από των Εφήβων-Νεανίδων. Το Ηράκλειο πρέπει να αγκαλιάσει τη διοργάνωση, γιατί πολλοί δεν έχουν καταλάβει ακριβώς τι συμβαίνει εδώ. Μια τέτοια διοργάνωση είναι λίγο δύσκολο να ξανάρθει τα επόμενα χρόνια. Θα έρθουν όμως άλλες διοργανώσεις, είτε EBT Masters, είτε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα -πέραν των Μεσογειακών που έχουμε του χρόνου-. Αυτό που θα δούμε τις επόμενες έξι ημέρες, είναι πέραν της φαντασίας. Θα έχει σίγουρα φοβερή δυναμική.»

Αρκετός κόσμος από τον όλο τον πλανήτη έχει βρεθεί στον Καρτερό. Αμερικάνοι, Αργεντίνοι, Ισπανοί, Γερμανοί... Πολύ σημαντικό για την πόλη να έχει και αθλητικό τουρισμό.

«Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να γεμίζουμε τον χώρο. Όχι μόνο με τους αθλητές αλλά και τους συνοδούς τους, συγγενείς, φίλους. Στις υπόλοιπες χώρες είναι φοβερά διαδεδομένο το χάντμπολ. Πολλές χώρες ακολουθούν τις ομάδες τους παντού. Αυτός είναι και ο αθλητικός τουρισμός, θέλουμε να έρθει ο κόσμος και θα δείτε ότι τα επόμενα 2-3 χρόνια οι ίδιοι που ήρθαν θα ξανά έρθουν και άλλοι που δεν ήρθαν πιθανόν να έρθουν να δουν και τις εγκαταστάσεις.»
 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

MEDIA

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


e-genius.gr ...intelligent web software