Νάτσο Μόγια: Ο πλέι μέικερ της ΑΕΚ απολαμβάνει  το μπιτς χάντμπολ στην Κρήτη και τη ζωή στην Ελλάδα

Η κερκίδα για το παιχνίδι Ισπανία – Αργεντινή στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων παράκτιων αθλημάτων στον Καρτερό ήταν χωρισμένη στα δύο. Οι μισοί θεατές ενθάρρυναν τους εφήβους της αλμπισελέστε και οι υπόλοιποι τη φούρια ρόχα, δύο ομάδες, δύο χώρες με πολύ έντονους δεσμούς και κοινή γλώσσα.

Μεταξύ των θεατών στην ισπανική πλευρά της εξέδρας, ξεχώριζε ένα γεροδεμένος, ψηλός άνδρας με κίτρινη μπλούζα και κοτσιδάκι στα μαλλιά. Δεν ήταν δύσκολο να διακρίνεις από μακριά ότι επρόκειτο για κάποιον σχετικό με το χάντμπολ. Πλησιάζοντας, η εικασία, έγινε βεβαιότητα. Επρόκειτο για τον Νάτσο Μόγια, τον πλέι μέικερ της ΑΕΚ την τελευταία τριετία.

Δεν χάσαμε την ευκαιρία να για μια σύντομη κουβέντα μαζί του, στην οποία ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά.

  • Νάτσο, καλώς ήλθες στο Ηράκλειο. Είσαι στην Κρήτη για διακοπές ή για να δεις τους αγώνες;

«Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Ισπανίας (Χουάν Αντόνιο Βάσκεθ Ντιθ) είναι φίλος μου. Είχα δύο μέρες ελεύθερες, πριν φύγω για την Ισπανία, και ήρθα μαζί με τον αδερφό μου. Δεν θα μπορούσα, βέβαια, να χάσω την ευκαιρία να δω και τα παιχνίδια της ομάδας της χώρας μου».

  • Ποια είναι η άποψή σου για το επίπεδο αυτής της ομάδας;

«Οι περισσότεροι είναι ψηλότεροι από μένα… Έχουν πολλά προσόντα. Μου είπαν ότι πολλοί από αυτούς θα αγωνιστούν και στην εθνική ομάδα στη σάλα.

Νιώθω υπερήφανος βλέποντάς τους. Έχουν αρχίσει να παίζουν μπιτς χάντμπολ από μικροί Σίγουρα θα βελτιωθούν κι αυτές οι εμπειρίες θα τους βοηθήσουν να εμφανιστούν καλύτεροι στη σάλα».

  • Έχεις δοκιμάσει να παίξεις μπιτς χάντμπολ;

«Ναι, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι το άθλημά μου. Έπαιζα ως πίβοτ κι άλλαζα με τον τερματοφύλακα. Έχω την εντύπωση ότι είμαι καλύτερος στο παραδοσιακό χάντμπολ…».

  • Αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ την τελευταία τριετία και έχεις ζήσει όλες τις μεγάλες στιγμές της. Η φετινή χρονιά δεν ήταν, όμως, σαν τις προηγούμενες…

«Εγώ εξακολουθώ να υποστηρίζω το πλάνο της ΑΕΚ, γι’ αυτό και συμφώνησα να μείνω για άλλα δύο χρόνια. Σίγουρα η τελευταία χρονιά δεν ήταν πολύ καλή για εμάς. Ωστόσο ήταν ένα πολύ καλό μάθημα σχετικά με το πού πρέπει να βελτιωθούμε.

Φυσικά θεωρώ ότι θα είμαστε καλύτεροι τη νέα σεζόν. Υπάρχει χρόνος. Προσωπικά σε αυτά τα δύο χρόνια θα προσπαθήσω να είμαι ακόμα πιο χρήσιμος».

Είσαι καιρό στην Ελλάδα. Απολαμβάνεις τη ζωή εδώ;

«Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Οι Έλληνες έχουν παρόμοια νοοτροπία με τους συμπατριώτες μου. Έχω και τη σύντροφό μου εδώ, βλέπω να μοιράζω το μέλλον μου στην Ελλάδα και στην Ισπανία, όχι μόνο σε αθλητικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Θα δούμε, ποτέ δεν ξέρεις…».


ΔΙΕΘΝΕΙΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

MEDIA

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


e-genius.gr ...intelligent web software